Vapormatt

The Brief

Vapormatt had outgrown their existing headquarters building in Taunton and identified some potential new premises in Bridgwater.
Environments for Business was one of three companies asked to offer a design and refurbishment proposal for a mezzanine floor extension to the existing office space to provide light airy open plan accommodation for 40 people including director’s offices, conference room and meeting rooms.
The client also requested a full rework of the building entrance to form a new reception area, this included the creation of a breakout area and staff welfare spaces plus refurbishment of the existing toilets and the creation of a new shower room.

The Visualisation

Environments for Business’ design and specification team carried out a detailed survey of the building and created a scheme which removed existing first floor services and part of the internal retaining wall. This allowed the installation of a 17 x 12 metre mezzanine floor which acted as an extension to the existing first floor offices to create an impressive clear area for the new workspace.
Space planners created a layout which successfully met the clients spacial demands, this was passed to the visualisation team who collaborated with the clients marketing company to produce a strong branding solution.

The Realisation

On entering Vapormatt’s new offices it is unrecognisable from its previous incarnation of a matured warehouse; you are now welcomed on the ground floor by a bright and airy office space inclusive of professional reception desk and striking lighting features, flowing to the relaxed breakout leisure space and large conference facility.
Moving up to the first floor, here they have a collaborative hotdesking space which encourages a relaxed, creative atmosphere in the heart of the open planned office space. This floor also houses glazed directors and meeting offices. These aspects along with the new staff welfare facilities and demonstration area give the client a future proof headquarters that will serve them well for years to come.

Testimonial

EFB have an approach that I believe people will find very rare and refreshing these days, they have delivered us an excellent result both in terms of design and finish.
I would like to formally thank Rupert and the team at EFB for being extremely accommodating throughout the entire process and for the hard work that you have all put in to deliver our project within the timescales agreed at the beginning of the project and for the extremely professional manner in which you undertook the work.

– Mick Teague, Executive Director